Στην Αγριά,  την πύλη του όρους των Κενταύρων μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα και χάρη στην γεωγραφική της θέση, προσφέρει στους επισκέπτες της την δυνατότητα να οργανώσουν τις στιγμές χαλάρωσης τους όπως εκείνοι τις επιθυμούν.

Οργανωμένη πόλη, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις μεγαλουπόλεις. Στην Αγριά κατοικούν περίπου 6,000 κάτοικοι.
Το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης είναι τοποθετημένο παράλληλα της θαλάσσιας ζώνης και των προπόδων του Πηλίου.
Είναι Δημοτική Κοινότητα (πρώην Καποδιστριακός Δήμος) του νέου Δήμου Βόλου και περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα της Αγριάς, της Δράκειας καθώς και τα Χάνια (Χιονοδρομικό Κέντρο).
Λόγο της γεωγραφικής θέσης αποτελεί ορμητήριο προς τα χωριά του Πηλίου και τις παρθένες παραλίες του Νοτίου Πηλίου. Η νυχτερινή ζωή δεν λείπει από την πόλη και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πόλος έλξης πολλών χιλιάδων θαμώνων που διασκεδάζουν στα δεκάδες club της.

Η μικρή απόσταση από την πόλη του Βόλου διευκολύνει και προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τους απαιτητικούς φίλους της έντονης ζωής τους χειμερινούς μήνες.
Τα παραθαλάσσια τσιπουράδικα της Αγριάς ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα τσιπουράδικα του Νομού και δίνουν την ξεχωριστή νότα στα χρώματα της πόλης. Φρέσκο ψάρι και εξαιρετικοί μεζέδες θαλασσινών έλκουν τους κατοίκους και τους τουρίστες από όλο τον Νομό.
Αν επισκεφτείτε την Αγριά τον μήνα Ιούλιο θα ζήσετε την εμπειρία της ψαράδικης εβδομάδας. Ένας θεσμός – Εορτή με ιστορία πολλών χρόνων που δίνει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και
πολιτισμού.

© 2017 by Barbara Museum Hotel.  

MHTE : 0726Κ012Α0169601

  • google-plus-square
  • facebook-square
  • youtube-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now